Етикети : Пържена риба, мряна, сладководна, морска, дребна, едра, аламинути, обезкостяване, люспи,
Какво трябва да знаем за аламинутите от риба
Продукти за 4 порции :
* 600 г почистена риба или рибно филе
* 60 г масло
* 4 филета от аншоа
* 1 бр. кисела краставичка
* 3-4 бр. картофи
* 1 дебела филия сух хляб без кората
* 3 бр. яйца
* 1/4 ч.ч. бяло вино
* черен пипер
* индийско орехче
* сол
* магданоз
* брашно
* галета
* мазнина за пържене
* лимон
Начин на приготвяне : Рибата се нарязва на парчета и заедно с навлажнения във виното и изстискан хляб и сварените картофи се смила, след което се смесва с половината от маслото, леко разтопено, ситно нарязаните или смачкани филета от аншоа, ситно нарязаната кисела краставичка, 1 яйце, черен пипер, щипка индийско орехче, магданоз и сол на вкус. Сместа се омесва на гладко тесто и се оставя да отлежи 20 минути. Оформят се продълговати шницели, които се овалват в брашно и се оставят да отлежат 5-6 минути, а след това се потапят в разбитите яйца, в галета и отново в яйцата. Пържат се до светлозлатисто оцветяване в много горещо растително масло. Върху шницелите, докато са още топли, се слага по едно парче от отделеното масло и по един резен лимон, обелен от кората.
Аламинути
сряда, 13 януари 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар