Етикети : Пържена риба, мряна, сладководна, морска, дребна, едра, аламинути, обезкостяване, люспи,
Какво трябва да знаем за аламинутите от риба
Продукти :
500 гр риба
2 бр. яйца
100 мл бира
80 гр брашно тип 500
2 гр черен пипер млян
1/4 ч.л. сол
Начин на приготвяне :Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте с бирата, сол и брашно (до гъстота на кексово тесто)
Разбийте на сняг белтъците и ги прибавете леко без много бъркане към тестото
Загрейте олио (желателно е да бъде по-голямо количество) в тигана
Измийте рибата, осолете я и я потопете в направената смес
Панирайте я за около 3-4 минути в загрятото олио
Поднесете готовата риба с гарнитура от пържени картофи, паниран лук и салата според сезона.
Аламинути
сряда, 13 януари 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар