Етикети : Пържена риба, мряна, сладководна, морска, дребна, едра, аламинути, обезкостяване, люспи,
Какво трябва да знаем за аламинутите от риба
Продукти за 4 порции :
* 4 филета от прясна риба
* 4 филета от маринована или солена риба
* 1 ч.ч. бяло вино
* лимонов сок
* щипка канела
* черен пипер
* 1 бр. яйце
* 1/2 ч.ч. прясно мляко
* 3 с.л. брашно
* галета
* мазнина за пържене
* щипка захар
Начин на приготвяне : Виното се кипва с канелата и черния пипер и с него се заливат филетата. Оставят се да престоят няколко часа. Прави се палачинково тесто от яйцето, млякото, брашното и щипка сол и в него се панират филетата, комбинирани по двойки от прясно и мариновано филе (панират се само външните страни). След това се овалват в галета и се изпържват в много гореща мазнина. От маринатата, захарта, щипка сол, лимонов сок и 2 ч.л. брашно, размито в малко студена вода, се прави гъст сос, който се кипва няколко минути и се поднася в сосиера към изпържените филета.
Аламинути
сряда, 13 януари 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар