Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати

Продукти : 1 кг. домати
1 краставица
1 зелена чушка
1 гл. червен лук
200 гр. сирене "Фета"
1/2 вр. магданоз
10 - 15 маслини
100 ml зехтин
30 ml винен оцет
1/2 ч.л. риган
Чер пипер
Сол
Начин на приготвяне : Доматите и краставицата се нарязват на шайби, лукът се нарязва "жулиен", а чушката на рингчета. Смесват се, заедно с маслините и се разбъркват в купа. Сиренето са нарязва на кубчета с размер около 1 см, добавя се към салатата и се разбърква отново. Прави се дресинг, като се смесват зехтинът, оцетът, солта, риганът и черният пипер и се разбъркват добре.
Салатата се сервира полята с дресинг и поръсена със ситно нарязан магданоз.
Видове салати
Няма коментари:
Публикуване на коментар