Етикети : Салати, посоляване, оцет, зеленчуци, консервирани, туршии, заливки,
Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати
Продукти :
картофи,
1 щипка шафран,
1 кисела ябълка,
6 кисели краставички,
6 филийки салам,
2 яйца,
джоджен,
2 с.л. балсамов оцет,
сокът на 1/2 лимон,
3 с.л. зехтин,
сол, черен пипер.
Начин на приготвяне : Картофите се обелват и се нарязват на кубчета, добавя се щипка шафран и се задушават. Обелете ябълката и я нарежете на тънки филийки и за да не почернеят ги оставете във вода с лимон. Киселите краставички и салама ги нарежете на тънки дълги ивици. Сложете джоджена. Сварете яйцата и ги нарежете на колелца. Оцета, лимоновия сок, зехтина, солта и черния пипер ги разбъркайте в малка купичка.
Изцедете картофите и прибавете ябълката, киселите краставички и салама и ги разбъркайте хубаво. Отгоре подредете яйцата на колелца и поръсайте със сместа от оцета и подправките. Поръсете с джоджен.
Да Ви е сладко!
Видове салати
понеделник, 30 ноември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар