Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати

Продукти :
картофи,
1 щипка шафран,
1 кисела ябълка,
6 кисели краставички,
6 филийки салам,
2 яйца,
джоджен,
2 с.л. балсамов оцет,
сокът на 1/2 лимон,
3 с.л. зехтин,
сол, черен пипер.
Начин на приготвяне : Картофите се обелват и се нарязват на кубчета, добавя се щипка шафран и се задушават. Обелете ябълката и я нарежете на тънки филийки и за да не почернеят ги оставете във вода с лимон. Киселите краставички и салама ги нарежете на тънки дълги ивици. Сложете джоджена. Сварете яйцата и ги нарежете на колелца. Оцета, лимоновия сок, зехтина, солта и черния пипер ги разбъркайте в малка купичка.
Изцедете картофите и прибавете ябълката, киселите краставички и салама и ги разбъркайте хубаво. Отгоре подредете яйцата на колелца и поръсайте със сместа от оцета и подправките. Поръсете с джоджен.
Да Ви е сладко!
Видове салати
Няма коментари:
Публикуване на коментар