Етикети : Салати, посоляване, оцет, зеленчуци, консервирани, туршии, заливки,
Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати
Продукти :
* 200 г сирене "Гауда"
* 100 г гъби печурки
* 2 бр. чушки
* 2 бр. ябълки
* 1 бр. портокал или 2 бр. мандарини
* 3 ч.л. (15 г) мед
* 500 г кисело мляко
* 1 ч.л. (5 г) горчица
* 2 с.л. (20 мл) лимонов сок
Начин на приготвяне :
Сиренето и обелените и изчистени от семките ябълки се нарязват на малки кубчета. Гъбите се разрязват на половинки, а по-големите — по-ситно. Изчистените от семето чушки се нарязват на колелца и се смесват с резени мандарина или портокал (портокаловите — разполовени). От киселото мляко, горчицата, меда, лимоновия сок и щипка настъргана портокалова кора се приготвя сосът, излива се върху салатата и добре се разбърква.
Видове салати
понеделник, 30 ноември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар