Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати
Продукти : 200 г смокини, 200 г бяло вино, 1 и 1/2 лимон, 400 г ябълки, 500 г круши, 50 г лешници, 150 г сметана, 1 супена лъжица мед, щипка канела.
Начин на приготвяне : Смокините се измиват добре и се накисват във виното за през нощта.Оставят се да се отцедят и се нарязват на тънки ивички.Ябълките и крушите се почистват и нарязват на парченца.Кората на лимона се настъргва, сокът се изстисква и с него се заливат плодовете и всичко се посипва с настърганата лимонова кора.Сместа се сипва в купички.Подсладената сметана, подправена с канелата се поднася в отделна сосиера.
Видове салати
понеделник, 30 ноември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар