Какво трябва да знаем за аламинутите от риба

Продукти за 4 порции :
* 4 парчета моруна (около 800 г)
* сол
* черен пипер
* лимон
* 4 глави лук
* брашно
* мазнина за пържене
* магданоз
Начин на приготвяне : Рибата се нарязва на едри кубчета, които се мариноват със сол, черен пипер и лимонов сок. След като отлежат 30 минути, се отцеждат и се овалват в брашно. Пържат се в много сгорещена мазнина, докато получат златиста коричка. Мазнината се прецежда и в нея се запържва нарязаният на колелца лук, паниран в брашно. Пържи се до зачервяване, поръсва се със сол и черен пипер и се слага върху рибните кубчета, разпределени на 4 порции.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар