Етикети : Пържена риба, мряна, сладководна, морска, дребна, едра, аламинути, обезкостяване, люспи,
Какво трябва да знаем за аламинутите от риба
Продукти за 4 порции :
* 4 парчета калкан (около 800 г)
* сол
* черен пипер
* брашно
* растително масло за пържене
* 4 бр. едри домати
* 60 г масло
* магданоз
* 1-2 скилидки чесън
* 2 глави кромид лук
* 5-6 бр. картофи
* лимон
Начин на приготвяне : Парчетата калкан се накапват с лимонов сок, посоляват се и се наръсват с черен пипер. След като престоят 10-15 минути, се овалват в брашно и се пържат в много сгорещена мазнина. Изваждат се и в мазнината се запържват лукът и картофите, нарязани на кубчета. Посоляват се и се наръсват с черен пипер и магданоз. В маслото се запържват филиите от доматите, които се наръсват с малко счукан със сол чесън. Рибата се гарнира с изпържените лук и картофи и се покрива с доматените филии. Залива се с маслото, в което са пържени доматите.
Аламинути
сряда, 13 януари 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар