Етикети : Пържена риба, мряна, сладководна, морска, дребна, едра, аламинути, обезкостяване, люспи,
Какво трябва да знаем за аламинутите от риба
Продукти за 4 порции :
* 4 парчета калкан (около 800 г)
* сол
* черен пипер
* брашно
* растително масло за пържене
* 4 бр. едри домати
* 60 г масло
* магданоз
* 1-2 скилидки чесън
* 2 глави кромид лук
* 5-6 бр. картофи
* лимон
Начин на приготвяне : Парчетата калкан се накапват с лимонов сок, посоляват се и се наръсват с черен пипер. След като престоят 10-15 минути, се овалват в брашно и се пържат в много сгорещена мазнина. Изваждат се и в мазнината се запържват лукът и картофите, нарязани на кубчета. Посоляват се и се наръсват с черен пипер и магданоз. В маслото се запържват филиите от доматите, които се наръсват с малко счукан със сол чесън. Рибата се гарнира с изпържените лук и картофи и се покрива с доматените филии. Залива се с маслото, в което са пържени доматите.
Аламинути
сряда, 13 януари 2010 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар