сряда, 13 януари 2010 г.

Пържен калкан гарниран с гъби

Етикети : Пържена риба, мряна, сладководна, морска, дребна, едра, аламинути, обезкостяване, люспи,


Какво трябва да знаем за аламинутите от риба


Продукти за 4 порции :
* 4 парчета риба (с бялата кожа и кости­те)
* сол
* черен пипер
* брашно
* растително масло за пържене
* 2 малки глави лук
* 20 бр. гъби
* 40 г масло
* магданоз
* лимон


Начин на приготвяне : Рибата се посолява и се наръсва с черен пипер. След като отлежи 10-15 минути, се овалва в брашно и се изпържва в много сгорещена мазнина до златисто оцветяване. Изважда се в за­топлена чиния. В мазнината от пърженето се задушават ситно нарязаните лук и гъби, поръсени с малко сол и черен пипер. Разпределят се в чиниите за поднасяне, върху тях се слага ри­бата, полива се с разтопеното масло, гарнира се с резенчета лимон и се наръсва с магданоз.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...