сряда, 13 януари 2010 г.

Пържена пъстърва, чига, бяла риба, кефал, лефер и др.

Какво трябва да знаем за аламинутите от риба


Продукти за 4 порции : 4 парчета риба ( около 800 г ), сол, черен пипер, 80 г краве масло, магданоз, брашно, растително масло за пържене, лимон, маслини,


Начин на приготвяне : Парчетата риба се посоляват, наръсват се с черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в много сгорещеното растително масло до златист цвят.Изваждат се в затоплени чинии, поливат се с растопеното краве масло, наръсват се с магданоз и се поднасят с пържени картофи, салата според сезона, резени от лимон и маслини.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...