сряда, 13 януари 2010 г.

Паниран сом

Етикети : Пържена риба, мряна, сладководна, морска, дребна, едра, аламинути, обезкостяване, люспи,


Какво трябва да знаем за аламинутите от риба


Паниран сом!!!
Продукти за 4 порции :
* 4 филии от сом (или друга едра риба около 800 г)
* 8 с.л. растително масло
* 5 с.л. брашно
* 1 бр. яйце
* 8 с.л. галета
* лимонов сок
* сол
* червен пипер


Начин на приготвяне : Рибата се маринова в лимонов сок, сол и черен пипер, оставя се да отлежи 30 минути, след което се панира в брашното, раз­битото яйце и накрая в галетата. Веднага се изпържва в сгорещеното растително масло до златисто оцветяване.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...